Największa baza ośrodków rehabilitacyjnych i odnowy w Polsce
zaufało nam już 1 208 307 osób

Chałwa - królowa słodyczy i skarbnica witamin.

Zdrowie
Foodstar LTD
2017.07.12

Chałwa to wyrób cukierniczy z miodu oraz miazgi nasion sezamu. Istnieje bardzo wiele odmian chałwy, różniących się rodzajem użytych nasion. 
Do najczęściej używanych należą: sezam, orzechy czy nasiona słonecznika. Zrobiona na miodzie, który jest dobrym i korzystnie wpływającym na organizm cukrem. Jest świetną alternatywą do niezdrowych przekąsek, po które tak często sięgamy. 
Nasza chałwa naturalna, nie zawierająca konserwantów, robiona na miodzie, który jest dobrym i korzystnie wpływającym na organizm cukrem jest świetną alternatywą do niezdrowych przekąsek, po które tak często sięgamy..

ni

Chałwa to królowa słodyczy. W 100% naturalna, ręcznie wyrabiana. Jest także bardzo zdrowa. Chałwa to skarbnica witamin i dobroczynnego kwasu linolowego. Dostarcza całą gamę witamin – od witaminy A (dba o dobry stan skóry i wzrok) przez te z grupy B (odpowiedzialne za sprawne funkcjonowanie układu nerwowego i mięśni) po witaminę E (witamina młodości, wspomaga pracę układu odpornościowego) i H, czyli B7 (bierze udział w produkcji hemoglobiny, dba o wygląd skóry, włosów i paznokci). Do tego dochodzi jeszcze witamina T, uczestnicząca w produkcji płytek krwi. po które tak często sięgamy. Prozdrowotne właściwości chałwy wynikają też z obecności kwasu linolowego występującego w nasionach sezamu. Dba on o odpowiedni poziom cholesterolu, a co za tym idzie – zmniejsza ryzyko chorób serca i układu krążenia. Co ciekawe, w chałwie znajdziemy również wapń, magnez oraz proteiny w ilości większej niż w mleku.

DOTACJE NA INNOWACJE- INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ